Sposób przygotowania

Jabłka najlepiej champion obieramy i kroimy na mniejsze cząstki. Na dno garnka wlewamy odrobinę wody, żeby jabłka się nie przypaliły zanim puszczą sok. Smażymy przez kilka min, w zależności też od gatunku jabłek. W zależności od gatunku jabłek czasami trzeba je lekko dosłodzić. Opcjonalnie można dodać cukier waniliowy i cynamon. Takie jabłka można użyć do szarlotki, deseru lub do weków na zimę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Też tak smażę, pyszne ,polecam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam szarlotkę więc fajny przepis na jabłuszka przyda się bardzo - dodaję do swojej księgi :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super sprawa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja takie prażone to zjadam jak dżem a do szarlotki obowiązkowo...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    uwielbiam! :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    też podobne robię:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ziabela

    mm dobre i zdrowe;)
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    na pewno są pyszne.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    super jabłuszka
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    lubię zajadać czasem bez szarlotki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo przydatny przepis
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo przydatne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    przydatny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    pyszne jabłuszka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !