Sposób przygotowania

Ciasto : Mąkę przesypać do większego garnka, dodać rozpuszczone drożdże z 1 łyżką cukru i nie wielką ilością mleka zagotowanego i 1 łyżkę oliwy. Zagniatac ciasto od czasu do czasu podlewać woda. Ciasto najlepiej zagniatać w garnku. Gdy będzię gotowe, przykryc ściereczką i odstawić na 30 min. do ciepłego miejsca.

Sos : przecier pomidorowy przelać do miski, dodać 1/4 szklanki wody, wcisnąć 1 ząbek czosnku i dodać posiekane listki świeżej bazyli. Dodać do smaku przyprae do pizzy. Wszytsko dokładnie zamieszać.

Gdy ciasto wyrosnie, odkroić kawłek i rozwłakować. Przełożyć na wcześniej posmarowaną oliwą blaszkę. Następnie na ciasto wyłożyć w/g uznania sos pomidorowy i posypać kukurydzą. Wsadzić do nagrzanego piekarnika na około około 12-15 min. Wysunąć blaszkę z piekarnika i posypać pizzę startym żółtym serem i piec jeszcze około 4-5 min. Pizze podawać z ketchupem i sosem czosnkowym. Smacznegooo !!!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !