Sposób przygotowania

Do garnka wlać wodę, zagotować, włożyć umyte mięso i bulionetkę. Gotować do miękkości. Na talerz wbić jajka, dodać przyprawę kucharek, roztrzepać widelcem. Ugotowane mięso wyjąć z rosołu, lekko przestudzić, zdjąć skórę, oprószyć pieprzem. Następnie obtoczyć w mące, jajku i w płatkach kukurydzianych. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne takie chrupkie mięsko :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smakowite danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają wspaniale.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !