Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina z manny na mleku kozim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 4 szkl
kasza manna niepełna szklanka
cukier 3,5 łyżki
starta skórka z cytryny 1 szt
przecier jabłkowy 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina z manny na mleku kozim

Z kaszy manny i częsci mleka zrobić zawiesinę,pozostałe mleko zagotować,wlać kaszę i gotować na małym ogniu,ciągle mieszając,pod koniec gotowania dodać cukier,następnie zdjąc z ognia dodać przecier jabłkowy i skórkę z cytryny,ubić w mikserze,podawać w pucharkach udekorowanych owocami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 18.04.2011 20:28
wspaniałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak