Sposób przygotowania

Wątróbke umyć i oczyścić z wystających żyłek. Każdy kawałek obtoczyć w mące i smażyć na patelni z dodatkiem oleju. W międzyczasie cebulę pokroić w piórka i smażyć na 2 patelni, także z dodatkiem oleju(odrobina). Cebulę smażę, aż się zeszkli. Trzeba pamiętać o tym, aby po pewnym czasie przewrócić wątróbkę na drugą stronę- ja zawsze wtedy dziurawie ją widelcem, aby coś z niej wypłynęło. Wtedy także dodaję cebulę i posmażam wszystko razem na małym ogniu. Solę i pieprzę do smaku. Wlewam wodę, dodaję koncentrat i gotuje na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Podaje z ziemniaczkami.

Co ważne do smażenia wątróbki i cebulki- nie dodajcie zbyt dużo oleju.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !