Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka z mleka skondensowanego

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko skondensowane 1 szt
galaretka agrestowa 1 szt
galareta truskawkowa 1 szt
galaretka pomarańczowa 1 szt
owoce 50 dkg[truskawki,agrest,pomarańcza]

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka z mleka skondensowanego

Mleko schłdzić,galaretki rozpuścić,każdą osobno,schłodzone mleko ubić do konsystencji piany,podzielić na połowę,do jednej połowy piany dodać galaretkę agrestową,do drugiej truskawkową,pianę dalej ubijać,aż będzie sztywna,wylać pianę agrestową na dno tortownicy,na nią piankę truskawkową i pozostawić do zastygnięcia,owoce opłukać,obrać i ułozc na piance,zalać galaretką pomarańczową,piankę można wykładać na biszkopty lub herbatniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 19.03.2011 19:42
dobry na ciepłe dni, które wkrótce nadejdą :) mleko skondensowane słodzone, czy nie?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak