Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puch waniliowy \'\'Joasia\'\'

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 4 szt
cukier 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
mleko wrzące 5 łyżek
wanilia kawałek
serek homogenizowany 1 szt
owoce ananasy,brzoskwinie,mandarynki,k

Przepis i sposób przygotowania na: Puch waniliowy \'\'Joasia\'\'

Żelatynę zalać 4 łyżkami zimnej wody,by napęczniała,serek zmiksować,dodać rozpuszczoną wcześniej we wrzącym mleku żelatynę,białka ubić na sztywną pianę,pod koniec ubijania dodać cukier,pianę delikatni w wymieszać z serkiem,nałożyć do pucharków,udekorować owocami,dobrze schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak