Sposób przygotowania

Cytryny myjemy, 2 obieramy cieniutko skrajając samą skórkę bez białej części. Pozostałe oraz te dwie obieramy jak najdokładniej, kroimy w plasterki i usuwamy pestki. Pokrojone cytryny i skórki z dwóch wrzucamy do słoja, zasypujemy cukrem i zalewamy alkoholem, przykrywamy. Nalewka w tej postaci powinna stać około miesiąca, od czasu do czasu mieszamy aby cukier się rozpuścił.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Świetna cytrynówka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !