Sposób przygotowania

Do rondelka wlać mleko, zagotować, wsypać mak i po chwili go odsączyć. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do nich proszek do pieczenia, mąke ziemniaczaną, cukier, wiórki i mak. Wszystko ze sobą wymieszać. Przygotowaną masę wylać na formę do pieczenia. Piec około 25 minut w 220 C.

W międzyczasie przyrządzić krem, czyli ugotować budyń na 2 szkl mleka. Dodać do nich żółka jaj i wymieszać. Pozostawić do wystygnięcia. Potem dodać do niego cukier, miękka margarynę i za pomocą miksera wszystko ze sobą połączyć.

Na przygotowane ciasto położyć krem i na to nasączone w wódce hebatniki. Około pół godziny po przygotowaniu ciasta polać je ciepła polewą czekoladową. Umieścić w lodówce do schłodzenia.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !