Sposób przygotowania

Jajka obrać, pokroic w plasterki. Masło 1 łyżke rozpuścic, wymieszać z mąką, kiedy się spieni, wlać smietanę 12%. Gotować, mieszając,aż sos zgęstnieje. Wrzucić pokrojone jajka, delikatnie wymieszać. Ziemniaki utrzeć na gładkie puree. Cebulę obrać, zeszklic na łyżce masła, wymieszać ze śmietanką 18% i puree ziemniaczanym. Przyprawić, włożyc do natłuszczonej żaroodpornej formy, polać sosem z jajkami. Bułkę zasmażyć z pozostałą łyżka masła, wyłożyć na zapiekankę. Posypać parmezanem. Zapiekać 10 minut w temp. 190C. Gotowe danie posypać szczypiorkiem

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !