Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizza z boczkiem, pieczarkami i serem, spód z dodatkiem oregano

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/4 szkl.
cukier 1 łyżeczka
drożdże 10 dag
mąka 2 szkl.
sól 1 łyżki
jajko 1 szt.
oregano 2 łyżeczka
olej 4 łyżki
boczek parzony 20 dag
pieczarki 25 dag
ser żółty 15 dag
pomidory krojone z puszki 1 op.
keczup 3 łyżeczki
bazylia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: pizza z boczkiem, pieczarkami i serem, spód z dodatkiem oregano

Mleko podgrzać z 1 łyżeczką cukru, 1 łyżeczkę soli, dodać 10 dag drożdży, rozetrzeć. Do miski wsypać 2 szkl.mąki, wlać zaczyn, dodać jajko, 2 łyżki oregano, 3 łyżki oleju, zagnieść ciasto, zrobić kulę, oprószyć mąką i wstawić na 20 minut do piekarnika w temp 50 stopni z termoobiegiem. Blachę z piekarnika wysmarować olejem, ciasto położyć na środku i rozwałkować równomiernie na całej blasze tworząc kwadrat, rant podnieść wyżej, wylać pomidory krojone z puszki wymieszane z keczupem pikantnym i bazylią, na nich ułozyć plasterki pokrojonych w plasterki pieczarek, lekko podduszonych, plasterki boczku, posypać startym serem. Wstawić do piekarnika o temp. 150 stopni z termoobiegiem, piec 20 minut, po upieczeniu można polać keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 13.05.2011 15:42
och zjadłabym sobie taką
bejciu24 19.03.2011 20:39
pyszna
pacpaw 19.03.2011 18:59
ja na miejscu :o)
Babciagramolka 19.03.2011 16:36
Poproszę na wynos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak