Sposób przygotowania

Mąki przesiać na stolnicę, dodać przemielony ser, żółtka. Składniki wymieszać, białka ubić na sztywna pianę, połączyć z mąką i szybko zagnieść ciasto. Stolnicę posypać mąką, ciasto rozwałkować i foremką wykrawać kluski lub z ciasta zrobić wałek i pociąć go na skośne romby. Wrzucać do wrzącej osolonej wody i gotować kilka minut. Ugotowane wyjąć łyżką cedzakową na talerze, polać stopionym masłem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    jak ładnie się prezentują :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają bajecznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !