Sposób przygotowania

Składniki:

schab na 4 kotlety
4 plastry szynki
4 plastry sera żółtego
2 łyżeczki chrzanu
natka pietruszki
6 ząbków czosnku
przyprawa do wieprzowiny
jarzynka
pieprz kolorowy
jajko
bułka tarta

Przygotowanie:

Mięso lekko rozbijamy, naciera świeżo - mielonym pieprzem oraz jarzynką, na każdy kawałek miejsca kładziemy plasterek szynki i sera, kilka gałązek natki pietruszki i po pół łyżeczki ostrego chrzanu. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami. Czosnek rozgniatamy i mieszamy z dwiema szczyptami przyprawy do wieprzowiny i odrobiną soli, nakładamy po 1 stronie roladek i dociskamy. panierujemy tradycyjnie w jajku i bułce tartej i smażmy na rumiany kolor, po obu stronach w głębokim tłuszczu.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Bardzo fajny pomysł na nadzienie do roladek:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Rewelacyjne roladki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    babajaga1969

    zdrowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !