Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z chrzanem i pietruszką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso
przyprawy
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z chrzanem i pietruszką

Składniki:

schab na 4 kotlety
4 plastry szynki
4 plastry sera żółtego
2 łyżeczki chrzanu
natka pietruszki
6 ząbków czosnku
przyprawa do wieprzowiny
jarzynka
pieprz kolorowy
jajko
bułka tarta

Przygotowanie:

Mięso lekko rozbijamy, naciera świeżo - mielonym pieprzem oraz jarzynką, na każdy kawałek miejsca kładziemy plasterek szynki i sera, kilka gałązek natki pietruszki i po pół łyżeczki ostrego chrzanu. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami. Czosnek rozgniatamy i mieszamy z dwiema szczyptami przyprawy do wieprzowiny i odrobiną soli, nakładamy po 1 stronie roladek i dociskamy. panierujemy tradycyjnie w jajku i bułce tartej i smażmy na rumiany kolor, po obu stronach w głębokim tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 03.10.2012 20:16
zdrowe
Misiek1 19.03.2011 17:28
Rewelacyjne roladki:)
halinka1011 19.03.2011 13:43
świetny przepis
Agnieszka_B 19.03.2011 13:35
Bardzo fajny pomysł na nadzienie do roladek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak