Sposób przygotowania

wołowine kroimy na plastry grubości ok 2-3 cm, obtaczamy w mące i smażymy na rumiany kolor, po obu stronach na rozgrzanej łyżce margaryny, dodajemy 2 szklanki wody i dusimy mięso na wolnym ogniu (co jakis czas można nieco dolac, ale aby łacznie nie było wiecej jak 0,5 litra. Dodajemy liscie laurowe, ziele angielskie, pieprz i sól oraz specjalną kostke do sosów która zapewni ciemny smak. Gdy mieso robi sie miekkie dodajemy pokrojona w kostke cebulkę, a następnie śmietanke zmieszana z 2 łyżkami mąki. Doprawiamy do smaku wg uznania i podajemy na obiad

Komentarze

  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę sam spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !