Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z ryby zapiekane w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z ryby 1 kg
cebula 2 szt
jabłka 2 szt
ketchup 5 łyżek
bulion warzywny 1 szkl
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
natka pietruszki 5 łyzek

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z ryby zapiekane w sosie

Bulion warzywny zagotować, włożyć posiekaną cebulę i czosnek, ugotować do miękkości. Jabłka obrać, pokroić, dodać do wywaru, rozgotować. Do masy wlać 1/2 szkl wody, ketchup, przyprawić do smaku, wymieszać z natką pietruszki. Filety umyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać sosem, przykryć. Zapiekać w temp 180 stopni około 35 minut. Podawać z surówką i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 17.08.2013 18:30
Musi być pyszny taki filet.
Katarzyna59 26.04.2013 18:18
bardzo smaczna
Motorek 27.03.2012 09:55
pycha
suzana 19.03.2011 12:27
lubię takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak