Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle giganty ze szpinakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 2 łyżki
szpina 50 dag
ser biały 20 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
mleko 100 ml
czosnek ząbki 2 sztuki
cebula 2 sztuki
pomidory bez skóry 1 puszka
masło 4 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
makaron muszle 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle giganty ze szpinakiem

Makaron ugotować według przepisu.Cebulę i czosnek posiekać,szpinak pokroić.Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła i szklimy cebulę i czosnek,dodajemy szpinak,dusimy.Doprawiamy pieprzem,solą i gałką.Do mikser wkładamy ser,bułkę tartą,szpinak i mleko,miksujemy,przekładamy do miski i doprawiamy.Farszem napełniamy muszle makaronowe.na pozostałym maśle szklimy cebulę,dodajemy pomidory,doprawiamy,dusimy kilka minut.Sos miksujemy i przelewamy do naczynia żaroodpornego.Na sosie układać muszle i zapiekać około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 08.03.2012 16:11
super
Seba 01.03.2012 12:42
pycha
Karmel 30.01.2012 09:52
mniamniu?ne
smakoszek 15.12.2011 07:01
pyszne,lubię z owocowym nadzieniem
AgaS10 09.11.2011 19:51
uwielbiam takie:)
ewelina/bunia 03.04.2011 09:58
ciekawe
teresa18 19.03.2011 21:24
pyszne
suzana 19.03.2011 12:28
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak