Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz rosyjski I

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 opakowanie
śmietana 50 ml
mąka 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
zakwas buraczany 1 sztuka
grzyby suszone 10 g
kości wieprzowe 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz rosyjski I

fasolę przebrać opłukać zalać wodą zagotować i odstawić na 2 godziny następnie ugotować w tej samej wodzie kości umyć zalać zimną wodą gotować na małym ogniu pod koniec dodać oczyszczoną i opłukaną włoszczyznę oraz namoczone grzyby wywar połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąka oraz zakwas z buraków zagotować doprawić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak