Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz jarski

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kości i warzyw 1,5 l
buraki 800 g
grzyby suszone 6 sztuk
sól 1 szczypta
ziele angielskie 5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 6 sztuk
zakwas buraczany 1 sztuka
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz jarski

grzyby umyć namoczyć i ugotować buraki umyć oczyścić opłukać ugotować następnie połączyć obrać zetrzeć na tarce połączyć z wywarem a warzywa i grzyby dodać przyprawy i zakwas zagotować doprawić do smaku wystudzić i pozostawić do wystygnięcia 12 godzin przecedzić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak