Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz zabielany

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 1,5 l
śmietana 100 ml
grzyby suszone 20 g
mąka 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
ziele angielskie 4 sztuki
sól 1 szczypta
koperek 1 szczypta
zakwas buraczany 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz zabielany

buraki opłukać obrać pokroić w krążki włożyć do gorącego wywaru zagotować pozostawić na 1 godzinę grzyby opłukać namoczyć ugotować barszcz przecedzić połączyć z wywarem grzybów śmietanę wymieszać z mąką i przyprawami chwilę pogotować doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 19.03.2011 11:45
ja też lubię:)
Justyna Jussstiii 19.03.2011 11:26
jak ja lubię barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak