Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz wigilijny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 l
burak 500 g
wywar z ryb 1 szklanka
cebula 1 sztuki
masło 2 łyżki
zakwas buraczany 1 sztuka
koper 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
grzyby suszone 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz wigilijny

grzybu opłukać namoczyć i ugotować buraku umyć oczyścić i opłukać zalać wrzącą wodą i ugotować miękkie buraki wyjąć obrać zetrzeć na tarce wywar z warzywami połączyć z wywarem z ryb i grzybami dodać buraki chwilę pogotować cebulę obrać pokroić w paseczki usmażyć dodać do barszczu razem z posiekanymi grzybami dodać posiekany koperek i doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak