Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Imbirowy ryż z pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
pieczarki 25 dkg
olej 4 łyżki
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
cebula 1 szt
imbir 1/2 łyżeczki
pieprz do smaku
sól do smaku
woda 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Imbirowy ryż z pieczarkami

Pieczarki grubo posiekać. Obrać cebulę, posiekać, zeszklić i przyprawić. Smażyć 2 minuty. Wsypać pieczarki, usmażyć, przełożyć na talerz. Ryż zagotować, następnie gotować na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Wsypać pieczarki, wymieszać i lekko poddusić. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, przesypać danie i zapiekać w temp. 150 st. C przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 19.03.2011 13:23
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak