Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną ugotować na mleku z dodatkiem połowy masła i szczypty soli.Odstawić,aby przestygła.Jajka rozbić,oddzielić białka.Żółtka utrzeć na puszystą masę z połową cukru i skórką pomarańczową,wymieszać z kaszą.Żurawinę przesmażyć z pozostałym cukrem.Białka ubić na sztywno,połączyć z kaszą.Połowę kaszy przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy.Na wierzchu rozsmarować żurawinę,przykryć resztą kaszy.Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    ciekawy i smaczy placek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !