Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa zapiekana z szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 1/2 kg
szynka wiejska 25 dag
ser żółty 30 dag
jajko 4 szt
mleko 2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
masło do formy
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa zapiekana z szynką

Fasolkę umyć, oczyścić z włókien, pokroić na mniejsze kawałki i obgotować w wodzie z dodatkiem kostki bulionowej. Jajka ubić, dodać pokrojoną w paseczki szynkę, utarty ser, gorące mleko, odcedzoną fasolkę, wymieszać, przyprawić do smaku. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, wlać masę, posypać bułką tartą i zapiekać około 20 minut w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 21.09.2013 22:35
pożywne danie :)
IlonaAlbertos 28.09.2012 20:04
Będę musiała kiedyś taką zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak