Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, wystudzić. Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło i dokładnie posiekać nożem. Następnie dodać zimne ziemniaki, jajko, połowę cukru pudru, cukier waniliowy i zagnieść ciasto. Dobrze wyrobione ciasto rozwałkować, pokroić na trójkąty. Na każdy trójkąt nałożyć marmoladę i zwijać rogaliki. Ułożyć na przygotowanej blaszce, piec w temp 180 stopni na złoty kolor. Po upieczeniu posypać pozostałym cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    wyglądają apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    uwielbiam rogaliki, w każdej postaci :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    podoba mi się przepis,apetyczne rogaliki
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite rogaliki.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ciekawe ciasto z tymi ziemniakami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !