Sposób przygotowania

kapuste odciskamy, kroimy i gutujemy, następnie dodajemy przesmażone (pokrojone w plasterki) pieczarki z cebulą (w kostke). Dodajemy również pokrojoną kiełbase i boczek. dodajemy kilka zieli angielskich, liścia laurowe, pieprz i trohe soli. Łączymy z koncentratem pomidorowym i na wolnym gniu gotujemy przez 1h

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    faktycznie, przepis jet świetny
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Bardzo smacznie wygląda, ale to nie jest bigos.Nazwałabym to kapustką z wędlina. prawdziwy bigos zawiera wiele gatunków mięs i wędlin, ale nigdy nie zawiera koncentratu pomidorowego.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    ja tak przyrządzoną \'kapustę z wędliną\' nazywam bigosem
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Wiesz, jak się kto uprze to na kota kanarek powie.ale to wcale nie świadczy o tym,że kot jest kanarkiem.To że Ty tak nazywasz nie jest miarodajne.Może zamiast potupywaćm przyjmij uwagę i wtedy będzie ok.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaczna i ta wersja
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Izabela, Twoje przepisy są dobre i wiesz,że np. żeberek schabem nie nazwiesz, mimo,że i to i to ze świni.Jeszcze raz powtarzam,że to jest być może smaczna, kapusta z wędliną.A co to jest bigos można sobie poczytać np. w Wikipedii.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !