Sposób przygotowania

Ryż zagotować w wodzie z bulionem na sypko (wrzucić do wrzątku, przykryć i gotować na małym ogniu ok. 20 min.) - ostudzić. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć razem z pokrojoną wędliną. Jajka wbić do ostudzonego ryżu, dodać cebulę, starty ser i podsmażoną wędlinę - przyprawić wedle uznania. (Jeśli masa jest zbyt rzadka, by powstały kotleciki - dosypać tartej bułki). Formować kotleciki, obtaczać w tartej bułce i smażyć na głębokim tłuszczu. Podawać z gotowanymi warzywami.lub Surówką i sosem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    super :) apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    super :) apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    super :) apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    super :) apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !