Sposób przygotowania

Filet z kurczaka umyć, osuszyć w papierowym ręczniku. Przez środek wzdłuż zrobić otwór cienkim nożem, natrzeć czosnkiem roztartym z solą i oprószyć pieprzem. Do otworu w mięsie włożyć parówkę i kilka liści szczypioru, następnie z zewnątrz owinąć plasterkami boczku, spiąć wykałaczką i posmarować oliwą. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, włożyć do piekarnika. Piec w temp 190 stopni na rumiany kolor. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    świetny pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    fajny pomysł na kurczaka i parówki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    nogawkuchni

    Ciekawy pomysł,muszę wypróbować,wygląda świetnie i zapowiada się ciekawe w smaku,na pewno by mi posmakowało.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !