Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z jabłek

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
sok z cytryny 4 łyżki
rum 4 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
cukier puder 4 łyżki
mąka 20 dag
jajko 2 sztuki
półsłodkie białe wino 160 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z jabłek

Jabłka obrać pokroić w krążki wydrążyć gniazda nasienne. Skropić cytryną, posypać cynamonem, cukrem i polać rumem, odstawić. Mąkę wymieszać z winem, dodać żółtka. Z białek ubić pianę dodać do ciasta, wymieszać. Dodać cukier puder i sól. Jabłka zanurzyć w cieście i kłaść na rozgrzany olej. Jabłka smażyć z dwóch stron. Usmażone posypać cukrem pudrem.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 13.06.2012 19:51
dobry deser
MAŁY 09.04.2011 21:00
słodko
Emilia22 23.09.2010 16:55
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak