Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krewetkowa w tajskim stylu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki poł kg
ryż 1 szkl
czosnek 3 zabki
papryczka chilli 1 szt
cebula 1 szt
oliwa 2 łyzki
mleko pół szkl
sos rybny 3 łyzki
sól
liście kolendry

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krewetkowa w tajskim stylu

Cebulę drobno siekamy i szklimy ją na oliwie, dodajemy ryż, posiekane chilli (ja użyłam bez pestek) i czosnek, zalewamy wodą i gotujemy aż ryż będzie miękki. Dodajemy krewetki, mleko, sos rybny i gotujemy jeszcze 5-10 minut. Dodajemy posiekaną kolendrę i ewentualnie doprawiamy solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 22.03.2011 17:57
ja też :)
Grażyna13 21.03.2011 15:23
Uwielbiam takie smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak