Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki ruskie babci

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki ruskie babci

Składniki:

Ciasto:
75 dag maki
jedno jajko
łyżka oleju
szklanka letniej wody
można dodać szczyptę soli, ale nie trzeba
Farsz we wcześniejszym przepisie, który podałam.

Wykonanie:
Zagniatamy ciasto ze wszystkich składników, rozwałkowujemy na stolnicy i wycinamy szklanka koła, na które nakładamy farsz, zlepiamy pierogi i wrzucamy na wrzącą osoloną wodę. Gotujemy przez ok. 4 min. Podajemy z zeszklona na patelni cebulka lub skraweczkami. Można także polać jogurtem naturalnym, lub popijać nim

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.07.2012 07:58
lubię
Margo1 05.07.2012 07:58
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak