Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w galarecie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 szt.
pieczarki 30 dkg
majonez 1 łyżka
wywar warzywny 2 szklanki
sól do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w galarecie

Jajka ugotować na twardo. Gdy ostygną obrać, przekroić i delikatnie wyjąć żółtka. Pieczarki oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Usmażyć na maśle i odstawić aby ostygły. Do żółtek dodać pieczarki, majonez, sól i pieprz i wymieszać na jednolitą masę. Jajka nadziewać nakładając farsz z górką. W wywarze rozpuścić żelatynę. Jajka ciasno ułożyć na półmisku i zalać wywarem z żelatyną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 31.08.2011 12:47
smaczne i pomysłowe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak