Sposób przygotowania

Do miski wsypać wszystkie sypkie składniki. W rondelku rozpuścić margarynę i odstawić, aby ostygła. W innej misce roztrzepać widelcem jajko i wlać margarynę- następnie do miski z sypkimi składnikami dodać margarynę, jajko i mleko. Wymieszać trzepaczką,aby powstała jednolita masa. Masę przelać do form do mufinek, ale dopełnić do połowy. Do środka włożyć plasterki suszonych bananów. Następnie napełnić formę do 3/4 resztą ciasta. Na wierzchu ułożyć plasterki suszonych bananów. Piec 20 minut w temperaturze 200 C. Powyższa ilość wystarcza na 12 dużych mufinek.

Suszone plasterki bananów- sama je zrobiłam, więc nie są twarde. Dość często w marketach widzę \"suszone\" banany, a w rzeczywistości są to plasterki bananów smażone na głębokim oleju.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eewelina

    Może świeże banany też mogłyby być ?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariola21

    Mogą być- najlepiej banana pokroić w kostkę i dodać do ciasta.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !