Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŻUREK

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 1/2 kg.
seler 3 kawałki
czosnek 3 ząbki
Majeranek suszony Prymat - -
sól - -
Pieprz czarny grubo mielony Prymat - do smaku
żurek 1 opakowanie
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziarenek
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: ŻUREK

Do gotującej się wody dodać liść laurowy, pieprz ziarnisty, pieprz ziołowy, sól, zagotować i dodać kiełbasę białą. Gotować do miękkości. Dodać kawałki selera, kawałki czosnku, ziele angielskie i dalej gotować na małym ogniu do miękkości. Gdy kiełbasa będzie miękka, wyjąć, pokroić na kawałki i z powrotem wrzucić do garnka. Dodać pokrojone jajka, majeranek. W pół szklance wody rozprowadzić żurek, połączyć z kilkoma łyżkami gorącej zupy, po czym wlać do garnka. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 12.02.2013 10:35
taki jak lubie
ONY_za_kare 12.02.2013 10:35
taki jak lubie
Katarzyna/kate1980 19.03.2011 22:07
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak