Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

farsz na pierogi ruskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: farsz na pierogi ruskie

Składniki:
kg ziemniaków ugotowanych
jedna duża cebula
sól
pieprz
1/2 kg sera białego
pęczek koperku
ząbek czosnku

Wykonanie:
Ugotowane ziemniaki zmielić w maszynce razem z serem. Zeszklić na patelni pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Wymieszać wszystkie składniki, doprawić solą , pieprzem, pokrojonym koperkiem. Można dodać do smaku kucharka. Ten farsz można jeść bez pierogów z dodatkiem kwaśnego mleka lub kefiru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 19.02.2011 09:17
lubię ruskie pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak