Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić na małe kawałki.

Kefir wymieszać z jajkami i solą. Dodać przesianą mąkę, cukier waniliowy,
cukier zwykły i wymieszać ponownie.

Kiedy wszystkie grudki mąki znikną dodać pokrojone jabłka, rozmieszać.
Pod koniec dodać sodę oraz proszku do pieczenia, ponownie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Po usmażeniu polać śmietaną z dodatkiem cukru.
SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Mam pytanie, kefir dodajesz o pojemności 200 g czy innej?
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    Dodaje 2 duże kubeczki (2x400g.). Wychodzi placków na dużą rodzinę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    robię bardzo podobne placki - są smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Może zrobię nawet dzisiaj? ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !