Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łopatka wieprzowa w winie z jabłkami i gruszkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1/2 kg
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżki
jabłka 2 szt
gruszki 2 szt
olej 2 łyżki
pieprz do smaku
wino białe wytrawne 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: łopatka wieprzowa w winie z jabłkami i gruszkami

Wieprzowinę umyj , osusz.Przyprawę do mięsa wieprzowego wymieszaj z 2łyzkami oleju.
Posmaruj mięso i włóż na 2godz. do lodówki.
Mięso obsmaż na oleju , przełóż do brytfanki,podlej winem lub bulionem,Piecz 80min.w temp.190st,polewając od czasu do czasu sosem.Następnie dołóż do niego obrane i pokrojone w ósemki gruszki i jabłka.Piecz jeszcze 15 min.,regularnie polewając sosem.Gotową pieczeń wyjmij ,pokrój na plastry i podawaj z ziemniakami i surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 07.06.2012 11:17
nie dla mnie ale może i dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak