Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna zupa jarzynowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 15 dag
seler 20 dag
por 20 dag
groszek zielony 15 dag
mleko 1 szklanka
masło 1 łyżka
śmietana 4 łyżki
posiekana pietruszka 3 łyzki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna zupa jarzynowa

Marchewkę, seler i porę skroić drobno. Dusić kilka minut z masłem, zalać wrzącą wodą, nastawić do gotowania, po 13 minutach, wsypać do zupy groszek, gotować do miękkości, pod koniec dodać mleko, przyprawić solą. Wymieszać ze śmietaną i pietruszką. podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 22.10.2011 18:15
pyszna
gosia47-47 30.03.2011 21:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak