Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem, następnie przemiennie dodawać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, jajka i mleko. Gładkie ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać wiórki kokosowe i likier, wymieszać. Ciasto wylać do natłuszczonej foremki do pieczenia babki.Do drugiej części ciasta dodać kakao i pokrojone na mniejsze kawałki pastylki miętowe(przed krojeniem schłodzić je w lodówce), wymieszać i wylać na ciasto kokosowe, delikatnie przemieszać oba ciasta.
Piec około 60min w temp. 180st.
Upieczone i ostudzone ciasto polać polewą czekoladową i posypać kuleczkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Iziona,czy te pastylki miętowe to twarde cukiereczki czy takie czekoladki miętowe.Babka rewelacja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    ciekawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    everything

    musi fajnie smakowa?;-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !