Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z kluskami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 10 dag
pietruszka 10 dag
por 10 dag
cebula 15 dag
ogórki kiszone 30 dag
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
masło 1 łyżka
mąka 10 dag
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z kluskami

Warzywa pokroić na kawałki, osolić lekko i dusić z pól łyżki masła. Dusić kilka minut. Zalać wrzącą wodą, i gotować do miękkości, Gdy trochę ostygnie, zmiksować, Ogórki zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Dodać do warzyw z liściem laurowym. Zagotować, odstawić. Dodać śmietanę, przyprawić solą do smaku, cukrem i pieprzem. posypać pietruszką. Podawać z przygotowanymi kluskami.
KLUSKI: Masło, mąkę i jajko złączyć razem, aż powstanie ciasto. Pokroić z tego małe niewielkie kluski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 19.11.2011 08:11
pyszna zupa
pigila
pigila 26.04.2011 08:30
super
gosia47-47 08.04.2011 17:13
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak