Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafiorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 60 dag
marchew 15 dag
pietruszka 15 dag
seler 15 dag
cebula 10 dag
masło 1 łyżka
mleko 3/4 szklanki
śmietana pół szklanki
koperek 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafiorowa

Warzywa pokroić, włożyć do wrzącej, osolonej wody i ugotować wywar. Kalafior podzielić na mniejsze części. Gotować kilka minut. Pod koniec gotowania dodać mleko, ugotowaną zupę zaprawić masłem i śmietanką. Przyprawić do smaku solą, dodać posiekany koperek i podawać z osobno ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 05.03.2012 01:44
Lubie takie zupy.
tomek18 03.08.2011 15:17
pycha
gosia47-47 08.04.2011 17:14
kalafior mój ulubiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak