Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy w drobną kostkę. Następnie do pokrojonych jajek dodajemy trochę majonezu, chrzanu, soli oraz pieprzu. Całość dokładnie mieszamy.
Następnie na każdy plasterek szynki nakładamy porcję farszu jajecznego, zwijamy w rulonik.
Rulony układamy na półmisku.
Żelatynę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć, ostrożnie zalewamy nią ruloniki z szynki.
Całość dekorujemy kukurydzą, papryką czerwoną, śliwkami suszonymi.
Całość wstawiamy do lodówki, aby galareta dobrze zastygła.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !