Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
wywar drobiowo-wołowy 1 litr
śmietana 250 ml
mąka 2 łyżki
żółtko jajek 4 szt
cebula 3 szt
sok z cytryny 1 szt
masło
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem pieczarkowa

Pieczarki i cebulę siekamy w plastry, rozgrzewamy w rondlu masło i przesmażamy cebulę, dodajemy pieczarki i dusimy razem kilka minut, dosypujemy mąkę mieszamy i całość zalewamy wywarem, gotujemy ok 15 min małym ogniu, i następnie miksujemy, śmietanę mieszamy z żółtkami i dodajemy do zupy- nie gotujemy, doprawiamy solą i pieprzem i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 22.02.2013 17:49
Dobra
Iwona51
Iwona51 10.11.2011 08:30
pycha
Wafelek2601 02.11.2011 15:37
świetna zupka
Motorek 17.08.2011 08:35
pycha
Monika193
Monika193 06.06.2011 22:09
smaczna
Babciagramolka 18.03.2011 19:39
Aromatyczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak