Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica duszona

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 80 dag
mączka kokosowa 30 dag
śmietana 130 ml
tłuszcz 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica duszona

Mięsko umyć oczyścić z błon, następnie rozbić dleikatnie tłuczkiem, posmarować oliwą,
odstawić na ok 15 min.następnie mięso opruszyć mąką, delikatnie posolić, obsmażyć z obu stron na złoty kolor.Przełożyć do rondla, dodać odrobinę tłuszczyku na którym wcześniej smażyło się mięso.Śmietanę posolić, wsypać resztę mąki, wymieszać.
Polać nią mięso.Przykryć i piec ok 25 min.
Gdy mięso ostygnie pokroić je wzdłuż włókien, mieso ułożyć na talerzu i odstawic w ciełe miejsce.
Sos w którym mięso sie dusiło doprawić do smaku.
gotowym sosem polać porcje mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 02.02.2012 20:42
Bardzo dobra polędwiczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak