Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek domowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
marchew 2 szt
pietruszka zielona 10 dag
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
makaron nitki 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek domowy

Udka kurczaka myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą. Dodajemy listek laurowy, sól, pieprz, przyprawę kucharek, gotujemy. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce, dodajemy do rosołu.
Do rosołu dodajemy również posiekaną pietruszkę. Gotujemy do momentu, aż mięso będzie miękkie.
W oddzielnym garnku gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy.
Następnie porcję makaronu rozkładamy do bulionówek, zalewamy rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 03.10.2011 08:43
pyszny
bercik1 04.05.2011 08:10
Domowy rosół jest najlepszy i zawsze aromatyczny.
IlonaAlbertos 03.05.2011 01:16
Taki rosołek jest najlepszy :)
Misia13 17.04.2011 17:56
uwielbiam rosołki z makaronem.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak