Sposób przygotowania

Udka kurczaka myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą. Dodajemy listek laurowy, sól, pieprz, przyprawę kucharek, gotujemy. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce, dodajemy do rosołu.
Do rosołu dodajemy również posiekaną pietruszkę. Gotujemy do momentu, aż mięso będzie miękkie.
W oddzielnym garnku gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy.
Następnie porcję makaronu rozkładamy do bulionówek, zalewamy rosołem.

Komentarze

  • 0
    lazur
    Opublikowano

    Misia13

    uwielbiam rosołki z makaronem.....
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Taki rosołek jest najlepszy :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Domowy rosół jest najlepszy i zawsze aromatyczny.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !