Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piołunówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziele piołunu 3 g
spirytus 100 ml
cukier 15 g
wódka 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Piołunówka

# gramy ziela piołunu pokroić, zalać 100 ml spirytusu w słoiku (tyle by przykryć liście) i trzymać w nim 10 dni. Następnie zlać, dodać syrop z 15 g cukru i odrobiny wody, dolać około 1 litra wódki lu pół litra spirytusu rozcieńczonego z 1/2 litra wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 28.08.2012 13:57
na trawienie i na przeziębienie
Jolanta_P-S 02.05.2011 19:29
to na żoładek?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak