Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszone ogorki z porami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 3 szt
koperek 2 lyzki
sól do smaku
ogórek 1 duzy
oliwa po lyzce
masło po lyzce

Przepis i sposób przygotowania na: duszone ogorki z porami

Białe czesci porow drobno posiekac.wylozyc na sito,oplukac pod bierzaca woda,starannie odcedzic.Ogorek pokroic w slupki.
Wrondlu o grubym dnie rozpuscic maslo,podgrzac oliwe.Wrzucic pory,smazyc ok.10 minut,maieszajac od czasu do czasu,az stana sie zlotobrazowe.Dodac ogorek i koperek.Rondel przykryc,calosc dusic az ogorki beda miekkie.ok,10-15 minut.Podawac na cieplo ,na talerzach posolic

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak