Sposób przygotowania

Mięso umyć, osączyć z wody, natrzeć dokładnie czosnkiem, wegetą sola.Odstawić na ok 1 godzinę.Następnie mięso obsmażyć na złoty kolor z każdej strony
Następnie mięsko przełożyć do garnka, zalać wodą (ok 0,5l),dodać cebulę i pieczarki również podsmażone (na tym samym oleju co mięsko).
Dodać marchew, doprawić i dusić do momentu gdy warzywa będą miękkie.
Bardzo dobrze smakuje z ziemniakami lub ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takie danko jest super...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    super pomysł na odmienienie zwykłego kurczaka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !