Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki utrzeć z gorącym mlekiem i masłem na gładką masę. Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem włożyć piure ziemniaczane a następnie zrobić dziesięć dołków (równo) i włożyć do piekarnika na pięć minut, po tym czasie wbić jajko do każdego dołka, posypać solą, pieprzem a żółtko posypać bułką tartą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    szkoda że nie ma zdjęcia ciekawa jestem jak one wyglądają
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !